Sojusz Geneza

Forum.

#1 2011-05-17 19:14:23

dankrav71

Użytkownik

Punktów :   

Strategia walki

A w tym wątku może przekażemy swoje  strategie bitew. Zacznę ja:
Na początku przeprowadzam wywiad i wysyłam odpowiednią ilość wojsk (np. 100 czołgów ciężkich i np. 50 organów Stalina), Kiedy zaczyna się bitwa, rozkazuję oddziałom aby czekały. I czekam na przeciwnika, nie wchodzę w walkę. Gdy przeciwnik jest blisko to rakiety atakują tak, że jak dochodzi do bezpośredniej walki, to przeciwnik jest tak osłabiony, że nie ma problemów z wygraniem bitwy. Reasumując mój post, czekam na pierwsze oddziały które są najbliżej i na nich kumuluję największy atak.

#2 2011-05-17 19:46:06

VladDepeche

Użytkownik

Punktów :   

Re: Strategia walki

Robie podobnie, aczkolwiek gorzej jest jesli masz taki przypadek ze trafisz na przeciwnika podobnie myslacego ktory robi dokladnie to samo. Dlatego ja przygotowywalem sie na taka ewentualnosc i robie oprocz artylerii duzo szybkich jednostek by jak najszybciej skrucic dystans i rozwalic wojsko przeciwnika ( w tym celu 10k lekkich czolgow ktore sa przedewszystkim szybkie ale i niejagorsze w ataku to dobra opcja )

Stopka forum

RSS